Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2019 14:14 - Да се влюбиш във вещица/откъс от романа/
Автор: einfach Категория: Изкуство   
Прочетен: 686 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 "На другия ден след случката в колата, Алекс изпита нужда да се поразходи край реката и да събере мислите си. Напоследък в главата му бушуваше буря, която преобръщаше всичко. Той закрачи по дългата асфалтирана алея, разположена на самия бряг. Остана доволен, че наоколо не се виждаше жива душа. Искаше да остане насаме със себе си и мислите си. Трябваше да обмисли добре нещата. Той ясно осъзнаваше, че от решението, което се налагаше да вземе, зависеше не само неговият живот, но то до голяма степен щеше да се отрази и върху цялата страна. Веднъж решиш ли да стигнеш до дъното на нещата, нищо не може да те спре. Така стана и с Алекс. Той почувства, че е дошъл моментът да разчисти всички сенки миналото. Нямаше начин просто да напусне Агенцията. Никой не я напускаше. Ако в един момент решеше да го направи, то щеше да се наложи да впрегне всички свои способности, за да успее.

Чувствата му към Маргарет пробудиха в него дълбоки съмнения относно всичко случило се в досегашния му живот. Системата, която ръководеше, преследваше едно такова прекрасно същество като нея с цялата строгост на закона. Преследваше я затова, че е истинска и прекрасна, затова, че си позволява да слуша вътрешния си глас и да бъде себе си. Затова, че създаваше прекрасни творения, че се радваше на живота, че обичаше природата и се грижеше за нея. Колкото и да се опитваше да открие престъпление в действията ѝ, не откриваше и помен от такова. Това налагаше извода, че има нещо дълбоко сбъркано в системата. В изначално вложените в нея правила имаше нещо грешно и престъпно. С негова помощ примката около добрите и истински хора се затягаше и не след дълго всички те щяха да изчезнат. Той се ужаси от света, който скоро щеше да стане реалност. Без красота, без любов, без вдъхновение и без творчество. Младият мъж ясно осъзна, че не иска да живее в такъв осакатен свят, който си позволява да унищожава хора като Маргарет. "

Откъс от романа "Да се влюбиш във вещица"
Автор: Калина Иванова
Ако желаете да си поръчате романа надписан от автора специално за Вас или Ваш близък, можете да го направите на лично съобщение до мен или страницата.
https://www.facebook.com/veshticalove/




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. анонимен - Vij rubrikata mi baba se drusa
15.02.2019 14:21
Mnogo mlladi tiq veshtici bqa na20 I v zanaqta veche
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: einfach
Категория: Изкуство
Прочетен: 63926
Постинги: 39
Коментари: 19
Гласове: 109
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930